ایمپلنت

دندان یکی از مهمترین اجزای دهان است که علاوه بر نقش مهمی که در سلامت بدن دارد، وجود آن در زیبایی صورت بی تاثیر نیست. به طوری که این روزها شاهد انواع روش های درمانی برای زیباتر کردن دندان ها هستیم. از جمله این روش ها ایمپلنت یا کاشت دندان است. اگر چه در نظر اول، کاشت ایمپلنت برای زیبایی صورت انجام می شود اما در نهایت تاثیر زیادی در سلامت جسمی دارد.

ایمپلنت یک نوع از دندان مصنوعی است که از جنس تیتانیوم ساخته می شود و درون استخوان فک بیمار قرار داد می شود که جایگزین مناسبی برای دندان های بیمار می باشد. ایمپلنت ها براساس شرایط بیمار و ساختار فک و لثه بیمار در اشکال مختلفی ساخته می‎شوند.  از نظر جنس و ماده اولیه برای تهیه ایمپلنت تنها از تیتانیوم استفاده می‎شود چرا که فلز تیتانیوم در مقابل اسید و ترکیبات نمک و اکسیژن مقاوم است و به دلیل خاصیت غیرمغناطیسی بودن هیچ عارضه ای را متوجه بیمار نمی کند. برای کاشت دندان یا ایمپلنت برسی هایی چون برسی وضعیت دهان و دندان بررسی کامل سابقه درمانی و مشکلات دندان های بیمار توسط دندانپزشک زیبایی ترمیمی ضرورت دارد. یکی از شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت، سلامت لثه های بیمار است. از آنجا که فلز تیتانیومی باید از میان لثه عبور کند، بنابراین سالم بودن لثه یک شرط مهم برای ایمپلنت است. همچنین استخوان باید استقامت کافی برای نگهداری پایه فلزی را داشته باشد. افراد سیگاری، کسانی که به بیماری های عفونی و خود ایمنی مبتلا هستند، افرادی که از پرتو درمانی در ناحیه سر و گردن استفاده می‎کنند، نمی توانند از روش ایمپلنت استفاده کنند.

در حال حاضر کاشت ایمپلنت دندان به یکی از بهترین روش های درمان بی دندانی تبدیل شده است که میزان موفقیت آن به عوامل مختلفی بستگی دارد که از آن جمله می توان از تکنولوژی ساخت، جنس و مشخصات مکانیکی ایمپلنت و همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان بیمار نام برد مراحل  کاشت ایمپلنت دندان به ترتیب عبارت اند از بررسی و معاینه بیمار , کاشت پایه تیتانیومی , اتصال دهنده با تاج یا اباتمنت , قرار دادن قسمت تاج نام برد و از مزایای ایمپلنت یا کاشت دندان می توان به زیبایی و افزایش اعتماد به نفس , جلوگیری از تخریب سایر دندان ها , حفظ سلامت لثه و حفظ سلامت و ایمنی بدن نام برد.